Batterier

Idag är sportfiske ett av de största fritidsintressena i Sverige med närmare 2 miljoner utövare. Det är en friluftsaktivitet som ständigt växer och i takt med det också blir allt viktigare. Tack vare sportfiskare bedrivs idag ett miljöarbete där fokus ligger i att värna om både våra vatten- och fiskbestånd.

För att kunna bedriva ett hållbart fiske är det också av betydelse att göra aktiva val där miljöarbetet är i fokus i alla led. Därför är det viktigt att vara kritisk i sina val av båtutrustning och välja leverantörer som tar sitt producentansvar.

MVS (Mastervolt) har vi en lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med marin strömförsörjning. Vårt produktsortiment ska alltid främja återvinningsbara energikällor och genom BlyBatteriRetur och El-Kretsen tar vi vårt nationella producentansvar. Vi har en stark egenkontroll i vårt miljöarbete och kräver att både vi och våra leverantörer följer ISO14001.

Elektronik kräver batterier som man kan lita på, vi har valt att erbjuda kvalitetsbatterier från Mastervolt som räcker länge och ger en jämn spänning.

Mastervolts batterier är av LFP-typ och utmärker sig genom att ha längre livslängd och mer konstant spänning än tex batterier av NMC-typ har (12,8V istället för 11,1V/14,8V), vilket vissa elmotorer inte gillar. LFP är även säkrare och mer miljövanliga (ingen kobolt).
NMC är däremot energitätare, vilket innebär att dom kan byggas mindre.
 

Mastervolt tar även fullständigt producentansvar för sina batterier vilket innebär att de kan återvinnas i Sverige. Tyvärr är det många andra tillverkare som saknar detta.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen