Ensam är man stark, tillsammans är man starkare.

Vi brinner för kajakfiske och det gör även alla medlemmar i vårt Kayak Angler Pro Team.

Nedan följer en kort presentation av medlemmarna, följ dom gärna i sociala medier för att se vad dom tar sig för med och utan sina kajaker. Dom svarar även gärna på frågor om kajaker och utrustning i mån av tid.

Adam Wiking

Andor Solymos

Björn Tunmats

Manuel Dahlberg

Johnny Thörnquist

Pasi Saranpää

Tobbe Svensson

Zsolt Szaniszlo

 

Adam Wiking

Jag testade på att fiska från fiskekajak första gången 2016 och då hade jag paddlat mycket havskajak tidigare. Jag hade även fiskat lite från havskajak, men att nu kunna få med sig så mycket grejer och dessutom ha det lättillgängligt var fantastiskt. Mobiliteten och att jag dessutom kunde stå upp och fiska utan minsta oro för att välta gjorde att jag bestämde mig för att införskaffa en egen fiskekajak.

Valet föll på Slayer 13 som införskaffades 2017 och det har jag paddlat sedan dess.

Fiske har jag alltid hållt på med och mina första fiskeår som riktigt liten så var abborrefiske och dragrodd efter gädda med farsgubben det som kickade igång alltihop. I 6 årsåldern drog jag min första kilosborre. Det blev stor sensation i familjen och under några timmar kom fiskeintresserade släktingar hem och kollade när den simmade i badkaret. Jag minns att den var så lång att den behövde hjälp att vända på kortändan i badkaret. När abborren fått några minuter i rampljuset tog min far med mig till Sportfiskarnas kontor i Sjölyckan där abborren vägdes till 1,1kg. Året var 1995 och gubbarna vid invägningen sa till mig att en så stor abborre får jag aldrig igen. Vilket fastnade och kanske kan ha blivit lite av en framtida trigger för mig.

I 12-årsåldern började jag flugfiska och ganska snart var öringen en favoritfisk. Under femton, ja nästan 20år var det Flugfiske och Havsfiske som gällde med lite inslag av abborrefiske. Öring och havsöring i huvudsak blandades med berggyltor, stora havsålar, och spättor. I samband med en flytt till Karlskrona, upptäckte jag Blekinge skärgårds fina abborrar och då vaknade suget efter abborre igen,  på bara några veckors fiske hade jag fått fler kilosfiskar än jag fått under hela tidigare fiskekarriär(hade fångat 13st i hemmasjön och Göteborgs kanaler innan flytt med en topp på 1,6kg). Ganska snart efter flytten tog jag nytt abborr-pb och sen kom första 2:an på 50cm. Den fighten glömmer jag aldrig, var helt säker på att jag hade bottennapp först!! Känslan kickade igång den långa beroendeframkallande jakten efter kämparstarka storabborrar. Nu fem år senare så har jag fångat fler storabborrar än jag någonsin kunnat drömma om med en topp på 3020g. Ingen av dem har förstås varit så stark som jag minns att den första var.

Bostadsort: Mölndal, Västragötaland

Kajak Pb: Abborre: 3020g, Gös: 8690g, Gädda: 8940g

Kajak: Slayer 13 Propel

Elektronik: Garmin GPSMAP 8416 xsv, ECHOMAP Ultra 122sv, GT56, Livescope LVS32, Panoptix PS30, Quatix 6x Solar. 

Instagram Följ Adam på Instagram @adam_wiking

 

 

Andor Solymos

Allt började i mitt hemland, Ungern. Fisket har varit en stor och viktig del av mitt liv sedan jag lärde mig att gå. Jag skulle inte kunna leva utan sportfisket. Det hela kommer från min älskade Pappa som smittade mig väldigt tidigt och lärde mig väldigt mycket. Han är nu riktig proffs på karpfisket med feeder metod. Jag började med ett mindre spö utan rulle och metoden var flötmete efter löja, mört, sarv, mindre abborre och braxen. Sedan fick jag använda ett spö med en liten rulle och när jag blev större fångade jag min första karp och fina rudor. Vi fiskade mycket med bottenmete efter karp. När jag var 10-12 år gammal började Pappa fokusera på gös, den här vackra, mytomspunna, svårfångade, ibland kinkiga och försiktiga fiskarten. Gösen blev min favoritfisk direkt och jag var alltid taggad när Pappa och jag började förbereda oss för kväll- och nattfisket efter gös. Spinnfiske blev vår favoritmetod. Vi fick fina gösar, gäddor och ibland mal som bonusfisk.

Jag flyttade till Sverige i 2008, sedan dess har jag levt här med ett 2 års uppehåll. Jag blev förälskad i Sveriges vackra sjöar och älvar vilka ger oss sportfiskare ändlösa möjligheter. I Sverige blev jag snart intresserad av det pelagiska vertikalfisket vilket jag hållit på med sedan 2013. Det var en underbar resa: att lära mig att använda ekolod och titta på Björn Tunmats fantastiska filmer på Youtube när jag var hemma. Björn var min största motivation från början, han har lärt mig enormt mycket genom sina filmer och senare personligen också. Jag fiskar 90-95 % av min tid efter gös, resten av tiden fiskar jag efter havsöring, gädda och abborre.

Jag började fiska från kajak i 2019. Motivationen var att jag ville prova denna svenska metod (vertikalfiske) hemma i Balatonsjön också där man inte får använda bensinmotor. Kajak med trampsystem verkade vara en bra idé. Så köpte jag en kajak och jag flyttade den till Ungern. Sedan i samband med kajakfisket fick jag träffa Tommy Blomander som blev en fantastisk mästare, förebild (och det gäller inte bara fisket) och god vän till mig.

Trots mycket frustration och misslyckande i början i Ungern fastnade jag ändå i kajakfisket och jag köpte min andra kajak till fisket i Sverige och det var en härlig debut med en gös över 7 kg i Dalälven i januari 2020. Sedan lyckades jag uppnå ett genombrott i Balatonsjön också med uppdatering av mitt tidigare PB. Jag har min båt kvar eftersom det också är viktigt och roligt att kunna fiska i sällskap med vänner eller Pappan, men annars föredrar jag kajakfisket alla dagar i veckan…

Bostadsort: Örbyhus, Uppsala län

PB: Gös: 10,3 kg, Gädda: 13,5 kg (125 cm), Mal: 23 kg (153 cm), Abborre: 0,9 kg, Havsöring: 4 kg, Röding: 2,5 kg Kanadaröding: 3 kg

Kajak: Native Titan Propel 13,5

Elektronik: Sverige: 2 st av Garmin gpsMAP 7410 xsv med LiveScope LVS 32, Panoptix PS30 och GT50M

Ungern: Garmin gpsMAP 8412 xsv & 8410 xsv med LiveScope LVS 32, Panoptix PS30 och GT52UHD

YouTube: Andor Solymos

Instagram: Följ Andor på Instagram @andorsolymos

Framtida drömfiske: Varje gång jag kan sjösätta min kajak är ett potentiellt drömfiske för mig, men jag drömmer om att få gösar över 10 kg. En annan dröm är att få en riktigt stor mal från kajak i Ungern.

 

Björn Tunmats

Jag fiskar de flesta fiskarter och olika fiskesätt men mestadels gädda, gös och abborre. Jag bor i Örebro och fiskar i sjöar inom 10 mils radie men ibland
även längre bort. Min kajak är en Native Watercraft Titan Propel 10,5 som är utrustad med Berley Pro roder och styrning. Fästen för elektronik, spöhållare, kameror mm. är Rammounts och kommer från Ram-Nordic som jag är sponsrad av. 
Min fiske utrustning är mestadels från Westin då jag är ambassadör för dem.
Då jag är ambassadör för Garmin så har jag 2 skärmar i kajaken. En Gpsmap 8410 XSV och en Echomap Ultra 102. Panoptix PS 30 och Panoptix Livescope LVS 32.
Det där med personbästa på fiskarter är egentligen inget jag bryr mig så mycketom då jag fiskar för det är roligt och mäter mest fiskar. 
Men här är några:
Gös tyngsta jag vägt 8850 gram 93 cm (9 år sedan) och den längsta jag mätt 97 cm.Har förmodligen fått både längre och tyngre.
Gädda 120 cm plus (mätte på Westins graderade håvskaft i kajaken och såg baraatt den passaerde 120 cm) Tyngsta vägda var 8,5 kg för mer än 10 år sedan.
Abborre 49 cm och tyngsta vägda 1570 gram för mer än 10 år sedan.
Havsöring 4500 gram
Lax 7500 gram
Jag hoppar över alla specimen fiskar.

 

 

Manuel Dahlberg

Brinner för kajakfiske och har sysslat med det i 10 år nu. Jag började med en trevlig paddelkajak men har gått över till trampkajaker. Tycker om att tävla lika mycket som att vara ute själv eller med vänner. Har lyckats få med familjen på konceptet och är ute på expeditioner med dem så ofta vi kan. Favoritmetod: Ingen. Tycker allt är roligt. Trolla gös med massor med spön samtidigt som man lyssnar på en spännande bok är lika roligt som att spinnfiska efter gädda eller att skicka iväg en jigg efter feta abborrar. Gillar instrumentfiske lika mycket som att åka ut utan något alls. En teknik som jag inte tycker om är dropshot men det beror på att jag aldrig förstått tekniken till 100%. Tycker om att spela in videos och att skriva artiklar vilket jag gör för kajakfiskemagasinet sedan flera år.

Bostadsort: Stockholm

PB: Gädda: 10,6kg 118cm. Abborre: Aldrig vägt någon men jag har fått ett par på 46cm.

Kajakmodell: Jag har tre st NATIVE modeller. Slayer 13 Propel. Titan 12,5 Propel. Slayer 12 LT Propel.

Instagram: Följ Manuel på Instagram @ManneManiac 

Youtube: ManneManiac

Tik Tok: Vad är det?

 


Johnny Thörnquist

Började att fiska från kajak 2016, fick en Slayer 14.5 i 40 årspresent och fastnade direkt. Gäddfisket är absolut nummer ett men abborre har blivit mycket mer intressant sen jag landade min första kilos abborre i augusti 2020. Älskar höstfisket på gädda och gärna trolling med stora gummibeten. Är lite av en betesnörd och äger nog lite för många och dyra handgjorda gäddbeten. 

Friheten, mobiliteten och gemenskapen inom kajakfisket är det som driver mig. Träffat så många nya vänner och skapat nya bekantskaper genom detta gemensamma intresse. 

Bostadsort: Piteå, Norrbotten

Pb: Gädda 8,1 kg, Abborre : 1,0 kg


Kajak: Slayer 13 Propel
Elektronik: Garmin Striker plus 7sv

Instagram: Följ Johnny på Instagram @jt_teamnativesweden

Pasi Saranpää

Kajakfisket började 2017 med en avskedspresent till en mycket uppskattad medarbetare. Vi åkte och fiskade gös på Storsjön i Sandviken guidade av den eminenta Mikael Puhakka samt sponsrade lånekajaker av den alltid så generöse Roger Jansson som vi samarbetat med i ett av våra IT projekt.

Resan tände den eld som varit på sparlåga länge. Tidigare fiskeintresset hade svalnat pga av dåligt fiske i skärgården samt småbarnsliv och karriär. Minnen från min ungdoms dagar då jag ofta fiskade väcktes till liv igen: När vi hoppade på gungfly och fiskade borre i en finsk älv, resorna varje sommar till Rapalas fabrik för påfyllnad av drag, alla fantastiska upplevelser, äventyr och ro i själen jag upplevt när jag fiskat.

2019 köpte jag min första kajak och kort därefter ställde jag upp i min första tävling där jag lyckades tappa, vad jag tror var en 10kg fisk vid håvning (noob). Det grämer mig fortfarande, ,en adrenalinpåslaget, äventyret, utmaningen att knäcka fiskekoden, friheten och flexibiliteten hade mig fast. Att träffa likasinnade härliga fiskare under tävlingar samt spontana träffar har varit så lärofyllt och givande.

Numera njuter jag av fisket i min Native Titan 12 som gjort att jag kunnat utveckla mitt fiske från kajak. Jag har en förkärlek för Rapala samt Wipp, som levererat mina Pb:n. Fokus just nu är abborrfiske där målet framöver är att ta en över 2 kg. Drivs av att testa nya tekniker och vatten som utmanar mina sinnen till det yttersta, gärna i sällskap av andra kajakfiskare.

Bostadsort: Mariefred, Sörmland

Pb:

Abborre: 1850 g, 50 cm

Gädda: 11700 g, 113 cm

Gös: 3300 g

Havsöring: 5000 g

Kajak: Native Titan 12

Elektronik: Lowrance Elite ti2 7”

Sociala media:

Instagram: @sarpa1969

 

Tobbe Svensson

Jag har fiskat hela livet men upptäckte kajakfiske för drygt 2 år sedan, och blev förälsad direkt. Fiskekajaken tog verkligen mitt fiske till helt nya nivåer, och jag tycker till och med off season är superkul då man får skruva på kajaken i garaget. Jag har redan hunnit fiske mig genom 7-8 olika kajaker men landat i att NATIVEs kajaker passar mig och mitt fiske bäst. Idag har jag en NATIVE Titan 12 som primär farkost, med en NATIVE Slayer MAX 12.5 som reservkajak.

Jag försöker få ihop så många fiskepass det bara går, men ska även ratta en familj med 2 småbarn samt dubbla jobb.
Ser verkligen fram emot 2023 och alla fisketimmar och upplevelser som denna sport ger.

 

Bostadsort: Enköping, Uppland
Kajakmodell: Native Titan 12, Slayer Max 12.5

PB: Gädda 11,2kg, Gös 6,8kg, Abborre 1,6 kg

 

 

 

Zsolt Szaniszlo

Jag kommer från Ungern och jag har redan fiskat från barnsben där. I Ungern har jag spinfiskat rätt mycket efter asp och färna. Men gädda och abborre har alltid varit mina favoriter. Jag har bott i Sverige 2014 sedan. 

Jag köpte min första fiskekajak, en Native Slayer 13 Propel i 2017, då öppnade möjligheter framför mig. I samma år fick jag mitt pb på gädda och jag har lyckats att lära känna många andra trevliga kajakfiskare i runt om världen tack vare vår intresse.

I 2018 fokuserade jag mer på stora abborrar och jag lyckades fånga två 50cm långa och en 48 på samma år. Extra glädje är att två av dem kom på mitt eget bete. 

När jag inte fiskar, bygger jag fiskebete. Det är mitt andra största intresse. 

Inom fisket försöker jag utvecklas ännu mer och testa nya metoder eller tänka lite utanför ramen att hitta det bästa sättet som passar mitt kajakfiske. Jag fiskar lika mycket efter abborre som gädda. Jag gillar jaga de större individer, lite pannbenfiske för det efterlängtade enda hugget.

Bostadsort: Kinna

Personbästa: Gädda: 112cm 9kg, (längd PB 113cm), abborre 50cm 1,56kg, asp 88cm 5,7kg, färna 58cm, 2kg

Kajak modell = Native Slayer 13 Propel

Instagram: Följ Zsolt på Instagram @Sannobaits

YouTube: szano81

Drömfisk: Min dröm är att fånga en riktigt grov abborre. I senaste tre år har jag fiskat en del efter stor abborrar och jag har lyckats fånga två stycken 48cm och två stycken 50cm långa, men de har fångats på sommaren, då var de lite långsmala. Det är dags att slå det här rekordet. 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen