Flytunderställ

Svenska Thermotic AB tillverkar fantastiskt sköna underställ som både värmer och flyter. Thermoegenskaperna gör att du behåller kroppsvärmen längre om du skulle hamna i vattnet.

Med dessa supertunna plagg finns ingen ursäkt att inte bära flythjälpmedel! Passar såväl i kajaken som båten sommartid som på isen vintertid.

Vi har provstege i butiken om ni är osäkra på storleken. Generellt så är storleken ungefär 1/2 storlek mindre än svenska standardstorlekar.

 

Material

Thermotic betyder “självvärmande” och innebär i detta fall ett material som värmer mycket bättre än de flesta andra material oavsett om det är vått eller torrt vilket är Thermoticprodukternas unika egenskaper.

Materialets microceller värms up av kroppsvärmen på både människor och djur och bildar därigenom en mycket varm isolering (våtdräktsfunktion).

Konceptet består av flera materiallager där kärnan består av en miljövänlig med ett unikt och patenterat material med en för ändamålet optimerad cellstruktur. Inner- respektive ytterlager och dess egenskaper, tex. köldavvisande och värmeisolerande, är noggrant utvalda och testade för varje användningsområde. Förutom att materialet är vind och vattenavvisande är det dessutom smuts- och oljeavvisande. Svensk design och tillverkning.

Produkterna finns normalt i färgerna svart. Hundvärmetäcken finns även i rött med solas-godkända reflexer för ökad säkerhet.

Alla produkter från Thermotic bygger på ett mycket högt kvalitets- och funktionstänkande och skall vara allra bäst då vädersituationen är som sämst. Vi erbjuder väldigt lätta och smidiga produkter som har en lång livslängd. Våra produkter sys med kärnspunnen polyestertråd (kapelltråd) för största styrka, hållbarhet och vattenavvisning. Vi har ett mycket högt kvalitetstänkande i alla komponenter och detaljer såsom tyger, värmefoder, spännen, kardborre, band, reflexer etc.

Yttertyg

Yttertyget är ett belagt polyestertyg som är behandlat (Gäller ej flytunderkläder)  för att vara vatten-, vind-, olje- och smutsavvisande.  Yttertyget behöver inte impregneras eller behandlas på annat sätt.

Fuktabsorberande tyg 

Fukt- och kondensabsorberande tyg.

Värme- och flytfoder

Ett thermomaterial med unika värme egenskaper, mycket lätt och smidigt, stötdämpande och åldersbeständigt. I våra produkter där höga krav ställs på andningsfunktion anpassas värmefodret till detta genom en speciell ventilationsteknik som är särskilt framtagen för Thermotics produkter.

Värmefodret har också en mycket bra flytförmåga vilket är väldigt viktigt i vissa av våra produkter och då inte minst av säkerhetssynpunkt.

Innerfoder

Innefodret är av lätt, smidigt och behagligt nylonmaterial.

 

Skötsel- & tvättråd

Häng gärna upp på luftig plats efter användning. Skaka eller borsta bort lössmuts.

Handtvätt 30° med milt tvättmedel utan alkohol. Undvik sköljmedel, torktumlare, torkskåp och andra värmekällor

Får ej vridas ur! Dropptorkas. Torkar snabbt.

OBS! Flytkläderna får ej tas på i fuktigt eller vått tillstånd. Skall alltid vara torra innan plaggen tas på.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen